Ловчанският Митрополит Гавриил освети нов параклис в Белодробната болница(СБАЛББ) в Троян

Тържествено бе осветен параклисът в Белодробна болница(СБАЛББ) – Троян.

Ловчанският митрополит Гавриил, отец Марин Божков, отец Станимир Маринков осветиха светото място, носещо името на Св. Лука, който е закрилник на лекарите.

Присъстваха кметана Община Троян г-жа Донка Михайлова, Главеният секретар на Министерството на здравеопазването г-жа Елена Маркова, народният представител инж. Иван Миховски/ГЕРБ/,зам.областните управители г-н Илиян Тодоров и г-н Бойко Пъдарски, общински съветници, най-големият дарител инж. Марин Радевски, много граждани, дарители, персонал. Присъстваха също и гости от община Остермундиген/ Швейцария – дългогодишни партньори и дарители на болницата.

Владиката  благослови присъстващите и увлекателно разказа за Св.Лука Кримски. Той изтъкна  и отличи Д-р Цветомила Дудевска като основен организатор по инициативата, кампанията и реализацията на този значим акт.

Само за 4 месеца бяха нужни за събирането на 18 562,00 лв. Те бяха достатъчни, да се вложат за изработката от готовата стоманобетонна конструкция, транспортирането, изграждането на  площадката, облагородяването на терена и закупуването на църковна утвар.

Красивият параклис е изработен в гр.Солун от най-реномираната фирма за изграждане на готови параклиси и църкви.

С професионалното съдействие на техният представител Ивайло Николов, беше осъществена организация по поръчка и логистика.

Всички бяха много щастливи от факта, че вече ще имат храм, в който утеха за здраве ще търсят пациенти, граждани, лекари. Параклисът е морален символ, които утвърждава чувството за честност, почтеност и морал. Разположен в двора на лечебното заведение, в китният параклис ще се извършват периодично водосвети, молебени, изповеди, молитви или чествания на различни случай и празници.

Линк към Белодробната болница(СБАЛББ) в Троян и контакти

Линк 1 към новина:

Линк 2 към новина:

Линк 3 към новина:

 

 

ДЕТАЙЛИ:

КУПОЛОВИДЕН ПАРАКЛИС ТРОЯН

Бяла замаска с три големи кръстови декорации от тухла, дървена дограма, камбана и кръст от месинг, стенопис

2.40/3.85м./3.80/14т.

Поставен с 25т.кран

нагоре

ПАРАКЛИС гр.РИЛА

На 20 октомври, ден след като България тържествено отпразнува празника на всебългарския светец и закрилник – Рилският Чудотворец Йоан, Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп освети нов храм, посветен на Рилския отшелник.

Линк към новини

Линк към новини

ДЕТАЙЛИ:

КУПОЛОВИДЕН ПАРАКЛИС РИЛА

Бяла замаска с три големи кръстови декорации от тухла, дървена дограма, камбана и кръст от месинг, стенопис

2.40/3.85м./3.80/14т.

Поставен с 35т.кран

Ловчанският Митрополит Гавриил, параклис болница, поставен параклис в болница,готов параклис в болница, храм в болнично заведение, готов параклис, освещаване на параклис,преносими параклиси,модели преносими параклиси,цена параклиси,размери преносими параклиси,цени преносими параклис,готови параклис,сглобяеми параклис,параклиси от гърция,производител параклис, параклис Рила, Поликарп Рила параклис, параклис Смочево