ПАРАКЛИСИ

Модел Омега 8L

 

Параклис село Калина/ гр. Генерал Тошево

Омега покрив, притвор, странични ниши, декорации олтарна част, дървена дограма, масивен месингов кръст и камбана

Размер: ширина 3.80м; дължина 5.80м., Височина 3.60м./ 21 тона

Поставен с кран 45т. Параклисът е транспортиран с специална платформа за два дена.


Село Калина в община Генерал Тошево вече има нов параклис. Той бе монтиран днес и ще носи името на Светите Константин и Елена. Параклисът е доставен от Гърция от свещеника в енорията отец Петър Димитров, който обясни, че в южната ни съседка се правят по-качествени и красиви преносими постройки от българските. Монтажът се извършва с кран.

Параклисът е във византийски стил, бетонен, с истински керемиди и мрамор. Отвътре има стенописи, но още не е напълно оборудван. Въпреки това от утре той ще бъде отворен за миряните. Очаква се Варненският и Великопреславски митрополит Йоан да го освети.

Поставянето на параклис в село Калина е инициирано преди 4 години от тогавашния кметски наместник Кольо Колев. Понеже в селото живеят само стотина души, не е било възможно купуването на постройката да стане с кампания за набиране на средства. Помогнали са от църковното настоятелство в съседното село Преселенци, Община Генерал Тошево, няколко фирми, между които и превозващата, докарала вчера с камион сградата от Гърция.

 

ВИДЕО ОТ МОНТАЖА

ВИДЕО ОТ МОНТАЖА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Параклис село Горско Косово/ гр. Сухиндол

Омега покрив, притвор, странични ниши, олтарна част, дървена дограма, масивен месингов кръст.

Ширина 4.30м; дължина 5.80м., Височина 3.60/  26 тона

Поставен с два крана 40 и 25 т. Параклисът е транспортиран с специална платформа за два дена.


 

Село без църква край Сухиндол се сдоби с параклис от Солун

Нов параклис има сухиндолското село Горско Косово. Това съобщи по време на пресконференция във Велико Търново кметът на Общината Пламен Чернев. В селото никога не е имало храм. Параклисът е докаран от Гърция и е вдигнат по инициатива на кмета на Сухиндол и на бившата депутатка от Шотландия Хелън Иди, която живее в района от няколко години със семейството си. “Горско Косово възниква през 50-те години на миналия век след като жителите на село Бара са евакуирани, защото то остава на дъното на язовир “Ал. Стамболийски”. Горско Косово така си останало без църква 50 години. Сега жителите му ще си имат молитвен дом”, обясни Пламен Чернев. Церемонията по тържественото освещаване и откриване на параклиса е насрочена за 21 ноември. Параклисът “Св.Архангел Михаил” струва около 20 000 лв и представлява сглобяема бетонна конструкция. “Поръчахме го от Солун. Тежи 32,5 тона и е с площ около 30 кв.м. Параклисът е с дограма, иконостас, стенописи”, сподели още кметът Чернев.

Селото до стената язовир Александър Стамболииски е нямало храм цели 60 години.


 

на горе

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ

 

готови, преносими параклиси,сглобяеми параклиси, параклиси,преносими църкви,параклиси от гърция, фирма за параклиси,производител на параклиси и църквипредставител за България на гръцки параклиси, преносими параклиси за България, стоманобетонни параклиси и църкви, циментови параклиси, готови параклиси, готови църкви, готови преносими параклиси, изработка на малки параклиси,параклиси цени, цената на параклис,Църкви по пътя за Халкидики, параклиси по магистралата