въпроси

От какъв материал са направени параклисите ?

Всички параклиси представляват стоманобетонна конструкция, отговаряща на европейските стандарти за здравина, качество и издръжливост. Върху цялата повърхност се нанася специален слой, върху който се поставя подходяща изолация, уплътнителни материали и смоли. Чрез висококачествените материали и безкомпромисен контрол се постигат здравина и максимална защита.

Всички материали са естествени като дялан камък, плътна керамика, антични керемиди, височокачествен мрамор.


Мога ли да избера размера, дизайна и конфигурацията, цвета на камъка, екстериора на преносимите параклиси и църкви?

Вие не се задължавате със стандартни размери и дизайн, стига това да не противоречи на основното православно строителство и архитектура. “NAODOMIKI” се съобразява с всички ваши желания и предпочитания. Вашите индивидуални предпочитания на цвета на външни облицовъчните камъни, вида и материала на вратата и прозорците, вида на стенописите, камбанария, иконостас, свещниците и др., правят вашия параклис уникален.

САМО ЗА ВАС!

Как да избера подходящ модел?

Трябва да си отговорите на следните въпроси:

  • Къде ще се ползва?

Например: Семеен имот (двор), Частен комплекс (жилищен; търговски); Обществено ползване (село, град, училища, болници, паркове) и др.

  • Колко души биха присъствали на повод?

Например: Вътре в храма: 5-10 човека; под притвора: 3-5 човека, пред храма: 10, 20, 100 човека. Спрямо това къде ще бъде поставен си отговорете на въпроса, колко човека едновременно ще посетят храма през деня.

Имайте предвид, че параклисът е място за лично уединение или семейно кратко посещение.

С наша помощ, може да изберете моделът, който удовлетворява най-точно вашите желания, възможности и потребности.


Какво се включва в цената на преносимия параклис?

В една базова поръчка се включва цялата изработка на параклиса, стандартна електрическа и вентилационна система, мраморед плот на абсидната стена, стенопис в абсидата, мраморен или каменен под, дървена дограма с цветно църковно стъкло, масивен бронзов кръст и камбана.

Така, ще имате възможност да притежавате един готов храм, който в кратки срокова ще може да ползвате.


До каква големина параклиси мога да поръчам?

Размерът на параклиса зависи най-вече за къде ще пътува. В предварителен разговор трябва да се посочи местоположението за където е предназначен. Важен фактор са индивидуалните шосейни ограничения. За извънгабаритни товари е необходимо разрешителни и задължителен ескорт по шосета и преминаването му през населени места. Необходимо е подготовка на маршрут и разрешителни от съответните общини, което е грижа на съответните транспортни фирми. Ние работим с фирми подходящи за целта.

Всеки изработен от нас сглобяем параклис може да стигне до мястото си по един или друг начин.

“Naodomiki” транспортира над 20 години параклиси и големи църкви в цяла Гърция и остров Крит, Кипър, България, Румъния, Унгария, Русия , САЩ и др.

До колко дни мога да имам параклис на моето място? VIDEO!

Срокът зависи от много параметри, както от вида и размера на строителството, така и от несигурни метеорологични фактори, което би повлияло на срока на доставка. Обикновено се изискват технологично време от 30 до 70 работни дни за изработка до ключ. Разбира се, ако решите можете да изберете от наличните готови в нашата компания. 


Каква ще бъде цената на транспорта? VIDEO!

Всеки параклис има различен тонаж и размер. След уточняването на крайната точка, ние преценяваме технически кой ще е най-изгодният вариант, за да не оскъпи много транспорта. Изготвяме подходящи за транспортиране сценарии. Това е услуга, която предоставяме само ако клиентът не възнамерява да я извърши сам. Застраховката за транспортиране и кран е задължителна и тя се предоставя безплатно от производителя.


Каква е практическата ценност от поставянето на православния храм?    VIDEO!

Архитектурата на православната църква и параклис с прилежащото му пространство краси всяко едно място.

  • Функционалността му, най-вече в сферата на хотелиерството и ресторантьорството е безспорна. Това е с оглед уюта на значителния брой православни туристи от Русия, Гърция, Румъния, Сърбия и др.
  • Сватбите и кръщенетата за българи ще бъдат всеки уикенд.
  • Удобството от факта, че без извършване на строителна дейност, може за кратки срокове да притежавате дадената конструкция.
  • Даже и да смените своето любимо място в бъдеще, може да вземете параклиса със себе си.
сватбено тържество параклис
сватбено тържество параклис

Нужно ли е узаконяване на параклиса?

Това зависи най-вече за къде е предназначен преносимият сглобяем параклис. Във всички случаи се издават чертежи, удостоверение, че сградата е преносима и сглобяема, копие от товарителница, чертеж и други.

готови параклиси
готови параклиси
готови параклиси
готови параклиси

нагоре 


ОБЩИ УСЛОВИ
готови, преносими параклиси,сглобяеми параклиси, параклиси,преносими църкви,параклиси от гърция, фирма за параклиси,производител на параклиси и църквипредставител за България на гръцки параклиси, преносими параклиси за България, стоманобетонни параклиси и църкви, циментови параклиси, готови параклиси, готови църкви, готови преносими параклиси, изработка на малки параклиси,параклиси цени, цената на параклис,Църкви по пътя за Халкидики, параклиси по магистралата