За нас

Софианос Контардас 

През далечната 1989 г. започнах работа, като реставратор в Атон. Това за мен беше периода на духовно търсене, интелектуален подем и развитие.

Така с благословията на Бог и с напътствията на просветени майстори, започнах да трупам опит и знания. Всичко това, което научих през годините стана моя професия, спомогна и се превърна в основна професия за мен и семейството ми.

Познанието, натрупано през многото години, ме подтикна към решението да реализирам по-мащабни проекти като изграждането на нови църкви и манастири. Управление на традиционна леярна за производство на масивен месинг, изработвайки бронзови кръстове, камбани, свещници.

От 2004 г., „Naodomiki” трансформира всичко това в опит и започна паралелно и с изграждането на завършени сглобяеми параклиси. През последните години все повече и повече православни туристи увеличават търсенето и нуждата от параклиса в курорти и хотели. Не само от основната им функция и предназначение, те красят всяко пространството като дават отличителен знак за местност с православна вяра.

Нарастващото търсене, заедно с натрупания опит на”Naodomiki” дава стимул, да се стремим за постоянно развитие, да се придържаме в съответствие с новите технологии в материали и строителството. Това ни дава възможност непрекъснатото да развиваме нашите проекти.

Нашето име се гради на основата на добрата дума и препоръката на клиентите. Нашата пазарна позиция и силното име е плот на основната ни грижа да правим клиентите си щастливи.

Ще се радваме скоро да се запознаем!

За Ноадомики

В продължение на двадесет години фирмата се специализира изцяло в църковно строителство и проектиране. Тя е доказала професионализма и качеството на своята работа в Европа.

Компанията е семейна и се ръководи от баща и син. Г-н Софианос Контардас има дългогодишен опит като реставратор и строителен специалист. Най-често работи по манастирите в Атон. Строи и реставрира църкви в Цяла Гърция, Сърбия, България и Албания. От 2004 г., Г-н Контардас трансформира опита си и създава фирмата „Naodomiki” Тя се специализира в изграждането на завършени сглобяеми параклиси, строи и реставрира нови църкви и манастири, изгражда и традиционна леярна.

За фирмата работят около 20 души персонал: управление и строители. Към тях се добавят и външни специалисти по: дялане на камък, дърводелци – дограма, дърводелци – иконостаси, специалисти стъкло, керамика, стенопис, кранисти, спедиция и други.

Огромният конструктивен опит и безкомпромисното качеството на материалите, утвърждават производителите от Наодомики като лидер в производството на преносими готови параклиси.

«Нашето име се гради на основата на добрата думa и препоръката на клиентите. Позицията и силното ни име е плот на основната ни грижа да правим клиентите си щастливи».

          ОБШИРНАТА НИ ПРОИЗВОДСТВЕНА БАЗА , СЛЕД ЛЕТИЩЕТО ПОСОКА ХАЛКИДИКИ

Мисия и концепция за БългарияГОТОВИ ПАРАКЛИСИ

Вярата да бъде максимално достъпна за човека – във всяко село, квартал, учреждение, и др.

Хората имат нужда от спасение и утеха сега и веднага!

Всеки съзнателен човек има правото на достъп до православен храм. В стотици населени места липсва, има недостиг или недостъпни православни храмове. На много места има дългогодишни надежди за финансирането и изграждане на църкви и параклиси.

В някои райони проектите за грандиозни храмове са от няколко десетилетия. Сега те са неактуални, нереализируеми и неадекватни в настоящите обстоятелство, особено за места, където населението е сравнително малко и намалява.

Пример” Проект за голяма църква от 40те година на ХХвек, когато селото е имало население от 1500 жители. Сега не е нужно реализацията на този проект при население от 150 човека.”

Даже изграждането с много усилия на голям храм в малко населено място, го обрича на трудно съхранение, поддръжка и недостойно бъдеще.

Хората цял живот се надяват да имат лесен достъп до храм…

„Православна Църква е съкровищница на благата на спасението. Каквото и да ти трябва за спасението, всичко ще намериш в нея и само в нея.”

Гръцкото название на Църквата – думата “екклесиа” означава събрание, а на параклис-утешение.

„тя всички събира, призовава и всички съединява един с друг”

Както забързаният съвременен човек така и възрастния имат нужда от лесен контакт с православния храм.

Духовното и морално усъвършенстване е процес, съпътстващ развитието на личността


[teaser url=”https://paraklisi.com/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%ba%d0%bb%d0%b8%d1%81%d0%b8-%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bf/” title=”Контакти” post=”1720″ target=”_blank”][/teaser]

[totop] Нагоре [/totop]

[social_link type=”facebook_account” url=”https://www.facebook.com/profile.php?id=100006829336649″ target=”on” ]

[social_link type=”twitter” url=”https://twitter.com/paraklisi” target=”on” ]

[social_link type=”instagram_account” url=”https://www.instagram.com/paraklisi_portable_chapel/?fbclid=IwAR2mDNRKvWJajOCqO3lYiKyx04X7J4OL3NK9iMLVDjh_xteQCceLFABE27M” target=”on” ]

ОБЩИ УСЛОВИЯ
готови, преносими параклиси,сглобяеми параклиси, параклиси,преносими църкви,параклиси от гърция, фирма за параклиси,производител на параклиси и църквипредставител за България на гръцки параклиси, преносими параклиси за България, стоманобетонни параклиси и църкви, циментови параклиси, готови параклиси, готови църкви, готови преносими параклиси, изработка на малки параклиси,параклиси цени, цената на параклис,Църкви по пътя за Халкидики, параклиси по магистралата