Най-голямата сглобяема църква поставена в България

Най-голямата сглобяема църква поставена в България

 

Моделът сглобяема църка е сравнително сложна конструкция от стъпаловиден покрив от две части с прозорци, голям купол, притвор с четири колони, три абсидни ниши, камбанария.

Екстериор:

Църквата е изработена в късно византийски стил. Тя е покрита изцяло с дебел ръчно дялан камък и комбинация с масивна естествена тухла. Притворът е от четири овални колони с кръстова декорации. Обилната светлина в храма е осигурена от двадесет и седем прозореца с цветно естествено църковно стъкло. Овалната форма е подчертана с декоративна естествена тухла и мраморни первази. Страничните прозорци са украсени с мраморни колони.

Покривът е овален, сложен покрит с антична керемида с различна големина. Специалната изолация между керемидата и бетона осигурява пълно покритие. Покривът е завършен с красив бял перваз. От трите страни има по три овални високи прозореца. Барабанът на купола е от осем овални прозореца с тухли и бял перваз. Камбанарията е малка със скатна форма. Централната абсида е с красива кръстова каменна декорация.

Подарък от производителят към всички клиенти е ръчно изработен масивен месингов кръст и камбана.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Интериора е изчистен напълно завършен.

 

 

 

 

 

Подът е от висококачествен, гладък, дебел, бял солунски мрамор. Олтарната част е повдигнат и също е от мрамор. По цялата дължина на абсидата е поставен дебел скъп мраморен плот. В средата на пода, под купола е разположен полиран месингов герб в мозайка. Символът е на красив двуглавият орел. Стените се бели измазани с хоросан и бял латекс. В лявата част на абсидата е разположена малка кръгла мивка с батерия, която лесно се свързва с мека връзка с външното водоснабдяване. До вратата има електрическо табло, което лесно се свързва с външната електрическа система. В църквата има няколко електрически ключа и изходи за аплици и централен полилей на купола.

Множеството цветни прозорци позволяват навлизането на красива топла светлина в храма.

 

 

Транспорт и монтаж

 

Църквата е изработена в централата на Наодомики в гр.Солун за около четири месеца спрямо предварително подписания договор.

През това време е направено необходимото на пространството за поставяне в центъра на с. Румянцево.  На мястото спрямо архитектурен план е направен армиран хоризонтален фундамент, шахта за вода и прекарано електричество.

Успоредно с това започна процеса по подготовка за транспортиране и монтаж. Търси се най-оптималният, лесен, рационален и най-вече бюджетен сценарии по натоварване, транспорт и разтоварване. Църквата е направена от три основно парчета, всяко по около 35 тона. Към тях се добавят купола и камбанарията. С оглед транспортните ограничения и височината и товара на парчетата се намира точните камиони с ремаркета. Ние работим с точните изпитани във времето фирми със специализирани камиони.

Спрямо тежината на парчетата и мястото на разтоварване се преценява колко голям кран да се търси.

По молба на клиента цялата организация по спедицията на транспорта, товарене и разтоварване се осъществява от представителите на Наодомики, а именно фирма “Orthodox Constructions”.

С обиграването на всички сценарии и възможности спестихме на дарителя хиляди лева и главоболия.

Производителите осигуряват трима специалисти за осъществяване безпроблемен монтаж.

Финално:

В 9.00ч. три камиона с ниско платформи са на мястото на натоварване. 80 тонен кран осигурява безпроблемното натоварване. Камионите тръгват заедно със специализирани автомобили по различни маршрути.

На следващият ден в 16.00ч. Трите камиона, кранът и монтажниците са на мястото. Сглобяването се осъществява от огромен 160 тонен кран. Лятното време със своят дълъг ден позволява монтажът да завърши около 21.00ч. Камионите и крана свободно напускат селото. Време е за заслужена почивка.

Следват три дена, в които служителите на “Наодимики” осъществяват довършителни дейности по църквата. С огромен професионализъм те осъществяват напълно завършване на конструкцията, което осигурява безпроблемно бъдеще на сградата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Денят след монтажът – гостоприемството

На 24 май 2019 г. Негово Високопреосвещенство Плевенски митрополит Игнатий освети новия православен храм в село Румянцево.
Християнската обител носи името на светите братя Кирил и Методий и е издигната на мястото на старата, разрушена едноименна църква. В близост е разположен параклисът „Св. Димитър Солунски“, построен през 2003 г.
Инициатор и основен дарител за изграждането на храма е индустриалецът и почетен гражданин на община Луковит – проф. дтн инж. Цоло Вутов.

ОСВЕЩАВАНЕ 24.05.19

Църквата е изработена в късно византийски стил. Изографисана е от иконописеца Марио Беров, а дърворезбата е дело на майстора на църковни дърворезби Лукан Лазарски.

Освещаването на новия храм „Св. Св. Кирил и Методий“ се превърна в празник за цялото село. Сред официалните лица бяха кметът на община Луковит Иван Грънчаров и народният представител Калин Василев. Учениците от местното Основно училище „Христо Ботев“ представиха фолклорна програма, а музикантите от Общинския духов оркестър на Ботевград обогатиха събитието с подбран репертоар.

[social_link type=”facebook_account” url=”https://www.facebook.com/profile.php?id=100006829336649″ target=”on” ]

[social_link type=”google_plus_account” url=”https://plus.google.com/u/0/+%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%B8″ target=”on” ]

[social_link type=”twitter” url=”https://twitter.com/paraklisi” target=”on” ]

ОБЩИ УСЛОВИЯ
готови, преносими параклиси,сглобяеми параклиси, параклиси,преносими църкви,параклиси от гърция, фирма за параклиси,производител на параклиси и църквипредставител за България на гръцки параклиси, преносими параклиси за България, стоманобетонни параклиси и църкви, циментови параклиси, готови параклиси, готови църкви, готови преносими параклиси, изработка на малки параклиси,параклиси цени, цената на параклис,Църкви по пътя за Халкидики, параклиси по магистралата