Информация за модел Омега 8L

Параклиси Модел Омега 8L

Параклис село Калина/ гр. Генерал Тошево

Омега покрив, притвор, странични ниши, декорации олтарна част, дървена дограма, масивен месингов кръст и камбана

Размер: ширина 3.80м; дължина 5.80м., Височина 3.60м./ 21 тона

Поставен с кран 45т.


Село Калина в община Генерал Тошево вече има нов параклис. Той ще носи името на Светите Константин и Елена. Параклисът е доставен от Гърция от свещеника в енорията отец Петър Димитров, който обясни, че в южната ни съседка се правят по-качествени и красиви преносими постройки от българските.

Параклисът е във византийски стил, бетонен, с истински керемиди и мрамор. Отвътре има стенописи, но още не е напълно оборудван. Очаква се Варненският и Великопреславски митрополит Йоан да го освети.

Поставянето на параклис в село Калина е инициирано преди 4 години от тогавашния кметски наместник Кольо Колев. Понеже в селото живеят само стотина души, не е било възможно купуването на постройката да стане с кампания за набиране на средства. Помогнали са от църковното настоятелство в съседното село Преселенци, Община Генерал Тошево, няколко фирми, между които и превозващата, докарала вчера с камион сградата от Гърция.

Видео от монтажа

Видео от монтажа

Параклис село Росица/ гр. Генерал Тошево

Омега покрив, притвор, странични ниши, олтарна част, дървена дограма, месингов кръст и камбана

Ширина 4.50м; дължина 6.10м., Височина 3.60/  34 тона

Нов християнски храм има в село Росица, община Генерал Тошево. Той ще носи името “Успение на Свети Иван Рилски”. Постройката е поставяема, произведена в Гърция специално за добруджанското село. Голяма е 30 квадратни метра.

Параклисът е поставен с благословията на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Поръчан е от местното църковно настоятелство, водено от отец Тодор. Финансирането е осигурено от настоятелството, Община Генерал Тошево и Министерски съвет.

В село Росица е имало красив храм, носил същото име, който е бил опожарен и разрушен след 1944 година, сподели за Дарик свещеник Петър Димитров, спомогнал пренасянето на постройката от Гърция. Новият храм е сложен на същото място, където е бил старият. В селото понастоящем живеят около 350 – 400 души.

На 1-и септември, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан бе гост на село Росица по повод освещаването на храм „Св. Иван Рилски“ в крайграничното село.

Линк към новината


Параклис АГ Болницата в гр. Варна

Размер: ширина 3.80м; дължина 5.80м., Височина 3.60м./ 25 тона. Поставен с кран 45т.

Нов параклис “Св. Стилиан Пафлагонийски” имат в Специализираната болница по акушерство и гинекология „Проф. д-р Димитър Стаматов“ във Варна. Той бе осветен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. На церемонията присъстваха кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, кметът на район “Одесос” Георги Недев, представители на Медицинския университет, общински съветници, лекари и акушерки. Домакин на събитието бе управителят на болницата проф. Емил Ковачев.

Линк към събитието


Параклис село Горско Косово/ гр. Сухиндол

Омега покрив, притвор, странични ниши, олтарна част, дървена дограма, масивен месингов кръст.

Ширина 4.30м; дължина 5.80м., Височина 3.60/  32 тона

Поставен с два крана 40 и 25 т. Параклисът е транспортиран със специална платформа за два дена.

Село без църква край Сухиндол се сдоби с параклис от Солун

Нов параклис има сухиндолското село Горско Косово. В селото никога не е имало храм. Параклисът е докаран от Гърция и е вдигнат по инициатива на кмета на Сухиндол и на бившата депутатка от Шотландия Хелън Иди, която живее в района от няколко години със семейството си. “Горско Косово възниква през 50-те години на миналия век след като жителите на село Бара са евакуирани, защото то остава на дъното на язовир “Ал. Стамболийски”. Горско Косово така си останало без църква 50 години.

Параклисът “Св.Архангел Михаил”


[teaser url=”https://paraklisi.com/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%ba%d0%bb%d0%b8%d1%81%d0%b8-%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bf/” title=”Контакти” post=”1720″ target=”_blank”][/teaser]

[totop]на горе [/totop]

ОБЩИ УСЛОВИЯ
готови, преносими параклиси,сглобяеми параклиси, параклиси,преносими църкви,параклиси от гърция, фирма за параклиси,производител на параклиси и църквипредставител за България на гръцки параклиси, преносими параклиси за България, стоманобетонни параклиси и църкви, циментови параклиси, готови параклиси, готови църкви, готови преносими параклиси, изработка на малки параклиси,параклиси цени, цената на параклис,Църкви по пътя за Халкидики, параклиси по магистралата